Image

Projecten

De doelgroep waar Mi Amigo zich op richt heeft geen geld om zichzelf te voorzien van secundaire levensbehoefte. Maar iedereen wil zichzelf een keer ‘mens’ voelen en genieten van dingen die voor andere mensen als normaal worden gezien.

Naast het wekelijkse uitgiftepunt zet Mi Amigo zich in voor verschillende projecten gedurende het jaar.

Image module

Projecten

Mi Amigo is zeer geïnteresseerd in samenwerkingsverbanden, elkaars kennis en netwerk delen is volgens ons de key naar succes. Mocht u geïnteresseerd zijn in een samenwerking met Mi Amigo neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Image module

Donatie van Roois Tourspel

Het Roois Tourspel is een jaarlijks terugkerend wielerspel dat al vele tientallen jaren bestaat. Het is zo bekend dat niet alleen mensen uit Sint-Oedenrode meedoen, maar uit heel de regio. Iedereen betaalt een bedrag bij deelname en maakt kans op mooie geldprijzen. Jaarlijks wordt een doel gekozen met een sterke Rooise link. Dit jaar waren wij van Mi Amigo de gelukkige die werden verrast met een mooie cheque.

Lees verder
Image module

Mini(ma) Festival!

Op 31 juli 2022 werd er in samenwerking met ‘Stichting samen sterk voor Meierijstad’ een mini festival georganiseerd. Een leuke middag voor jong en oud waar de minima uit gemeente Meierijstad kon genieten van diverse hapjes, drankjes en (kinder) activiteiten.

Lees verder
Image module

Laat je kerstwens vervullen!

Half december deed de Mi Amigo Foundation een oproep om wensen in te sturen. Om het nieuwe jaar goed in te luiden bracht Mi Amigo 10 wensen in vervulling. 10 wensen van gezinnen die op of onder de armoedegrens leven en waar doorgaans geen ruimte is voor ‘extraatjes’.

Lees verder
Image module

Koop een ijsje voor een ander!

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om zomaar een lekker ijsje te gaan eten bij een ijssalon. Daar willen we deze zomer iets aan doen! Bij aankoop van een ijsje bij een van de deelnemende ijssalons kun je ook een ijsje voor een ander kopen. Zo maak jij het mogelijk om iemand anders te voorzien van een verfrissend ijsje deze zomer.

Lees verder
Image module

Koekje voor een ander!

Van koekjes krijg je nooit genoeg, het is de ideale versnapering voor elk moment. Maar wat als het kopen van een pak koekjes niet van zelfspreken is? Daar wil de Mi Amigo Foundation iets aan doen! Bij aankoop van een zak ‘Mi Amigo Koekjes’ doneer je automatisch een zak koekjes aan iemand die financieel gezien een steuntje in de rug verdient.

Lees verder
Image module

Schoolpakketten voor Speelcadeau

Veel mensen hebben moeite om financieel rond te komen, er blijft weinig geld over om speelgoed voor de kinderen te kopen. Daar wil Speelcadeau wat aan doen. Wij vinden dit als Mi Amigo zijnde een prachtig initiatief en helpen daarom graag een handje mee..

Lees verder
Image module

Onderweg naar Gambia

Mi Amigo zet zich normaliter in voor armoede in Nederland. Maar wilde voor deze actie heel graag een uitzondering maken. Stef is namelijk een betrokken vrijwilliger bij de Mi Amigo Foundation en helpt andere waar maar kan. De organisatie waarvoor hij geld inzamelt is een Nederlandse organisatie die daadwerkelijk het hele bouwproces in Gambia gaan beheren. Stef zal zelf binnenkort vertrekken naar Gambia om daar ook zijn handen uit de mouwen te steken. Wij als Mi Amigo vinden het prachtig dat Stef samen met de stichting Onderweg naar Gambia zich wil inzetten om mensen die geen financiële middelen hebben toch te kunnen voorzien van medische hulp. Daarom heeft de Mi Amigo Foundation €1000 euro gedoneerd om dit prachtige doel te verwezenlijken.

 

Lees verder
Image module

Make-A-WeddingWish

De wens van een bruidspaar, waarvan de bruidegom ongeneselijk ziet is: Hun liefde bezegelen samen met hun geliefde en kinderen doormiddel van een huwelijk. De financiële situatie was minimaal, Mi Amigo heeft een steentje bijgedragen aan Make-A-WeddingWish om een prachtig huwelijk te realiseren.

Lees verder
Image module

Baby startpakketten

Gemiddeld 1 op de 13 kinderen groeit op in armoede in Nederland. Dit is niet eerlijk, elk kind verdiend een goede start.
Daarom willen we graag ouders die het zwaar hebben ondersteunen met een basispakket voor baby’s. Doormiddel van gebruikte en nieuwe spullen, stellen we pakketten samen voor baby’s tot 1 jaar zodat ouders die het financieel moeilijk hebben hun baby een goede start kunnen geven. Deze pakketten zijn gratis en bevatten alleen maar spullen die schoon en netjes zijn.

Lees verder