Onderweg voor Gambia

Onderweg voor Gambia

Onderweg voor Gambia is een goed doel opgezet voor de stichting Take Care Foundation Gambia.
Take Care Foundation Gambia is een Gambiaanse stichting die zich inzet voor het verbeteren van de samenleving in Gambia. De stichting zit gevestigd in Bafuloto, net als hun behandelcentrum en apotheek. Dit behandelcentrum en de apotheek is opgezet in een kansarmgebied waar mensen geen toegang hebben tot medische hulp, door het gebrek aan inkomsten.
Door Take Care Foundation Gambia, kunnen de inwoners van dit gebied toch voor een groot deel de medische hulp krijgen die zij nodig hebben.
Verder zet de stichting zich in voor educatie door kinderen naar school te laten gaan en bouwen ze waar kan waterputten.

Behandel centrum

Helaas wordt het pand waar het behandelcentrum en de apotheek inzitten gehuurd. Hierdoor is het erg moeilijk om het behandelcentrum door te ontwikkelen, waardoor de patiënten vaak onder mindere omstandigheden dan waar de stichting naar streeft behandeld kunne worden. Ook is er vaak niet genoeg plek om iedereen die zorg nodig heeft goed te kunnen helpen.
Doordat het pand wordt gehuurd, is het erg onzeker hoelang ze in het pand kunnen blijven zitten. Wat zal betekenen dat zij helemaal geen patiënten meer kunnen behandelen.

Doel Onderweg voor Gambia

Het doel van Onderweg voor Gambia is om geld in te zamelen, waardoor Take Care Foundation Gambia een eigen en nieuw behandelcentrum en apotheek kunnen bouwen. Waardoor ze zekerheid hebben en het behandelcentrum kunnen blijven door ontwikkelen.

Tegenprestatie

Als tegenprestatie is Stef vd Vossenberg samen met 2 vrienden voor uit naam van Onderweg naar Gambia op 10 juli 2021 van Sint-Oedenrode naar Texel (204 km) gefietst.

Mi Amigo

Mi Amigo zet zich normaliter in voor armoede in Nederland. Maar wilde voor deze actie heel graag een uitzondering maken. Stef is namelijk een betrokken vrijwilliger bij de Mi Amigo Foundation en helpt andere waar maar kan. De organisatie waarvoor hij geld inzamelt is een Nederlandse organisatie die daadwerkelijk het hele bouwproces in Gambia gaan beheren. Stef zal zelf binnenkort vertrekken naar Gambia om daar ook zijn handen uit de mouwen te steken. Wij als Mi Amigo vinden het prachtig dat Stef samen met de stichting Onderweg naar Gambia zich wil inzetten om mensen die geen financiële middelen hebben toch te kunnen voorzien van medische hulp. Daarom heeft de Mi Amigo Foundation €1000 euro gedoneerd om dit prachtige doel te verwezenlijken.

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #f25d21;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}